Social media campagnes

Social media marketing kan voor verschillende doeleinden ingezet worden. Meer weten over de mogelijkheden? Onze experts delen hun kennis en ervaringen.

Social media marketing

Het inzetten van social media kanalen biedt verschillende voordelen. Social media marketing is een effectief middel om de naamsbekendheid te vergroten, we kunnen het gebruiken om aan het imago te werken en we kunnen interactie met de doelgroep aangaan. Om een goed imago en sterke merkidentiteit op te bouwen gaan we eerst een strategie ontwikkelen en een plan opstellen. Om te bepalen welke kanalen we gaan inzetten moeten we nagaan waar de klanten en prospects zich bevinden. Verder overwegen we welke tone of voice past bij de doelgroep en we zorgen voor duidelijke richtlijnen om consistentie in communicatie te waarborgen.

Facebook ads

De basis van social media marketing bestaat uit het bepalen van de strategie en het inrichten van de kanalen. Vervolgens stellen we een plan op en kunnen we content gaan plaatsen. In de posts sturen we aan op interactie, met als doel om het bereik te vergroten en daarmee ook de naamsbekendheid. Om dit kracht bij te zetten gaan we aan de slag met social media advertising. In de meeste gevallen spelen Facebook ads hierin de hoofdrol. Om het meeste rendement uit een Facebook advertentie te halen is het belangrijk dat we goed nadenken over het doel van de advertentie, de inhoud en de CTA. Wanneer we adverteren op Facebook kunnen we ons door middel van targeting richten op een specifieke doelgroep. Door te testen welke instellingen en inhoud het beste werken behalen we uiteindelijk de beste resultaten.

Social media ads kunnen zorgen voor een flinke stijging van het online verkeer. Maar, er zijn nog meer dingen die je kunt doen om de online traffic te verbeteren.

Informatie over traffic verbeteren

Social media strategie

Een Facebookpagina of ander social media kanaal aanmaken is iets wat je, indien gewenst, prima zelf kunt doen. Maar er vervolgens ook strategisch mee aan de slag gaan is een stuk minder eenvoudig, vooral als je er nog nooit (of niet vaak) mee hebt gewerkt. Er zijn veel mogelijkheden en functies die je slim kunt inzetten. Je kunt een kanaal naar eigen wens inrichten en je kunt verschillende soorten content delen. Je kunt berichten promoten en gerichte social media campagnes opzetten. De experts van Conversie.nl werken dagelijks met verschillende social media en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Wil je social media marketing doeltreffend inzetten voor jou bedrijf? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend contact met één van onze adviseurs, of direct een expert review aanvragen?

Remco van Nieuwenhoven

Conversie specialist

Tivolilaan 205, Arnhem

+31 (0)26 327 40 45

ORANGE-JUICE.NL