Landingspagina

Op een landingspagina willen we de bezoeker een actie uit laten voeren: een conversiedoel. Maar, hoe maak je een goede landingspagina? Je leest het hier!

Wat is een landingspagina?

Goede landingspagina’s zijn van cruciaal belang voor de conversie. Maar wat verstaan we precies onder een landingspagina en waarom is dit zo belangrijk? Een landingspagina (ook wel actiepagina, bestemmingspagina of landingspage genoemd) is de pagina op je website waar bezoekers ‘landen’. Vaak komen zij hier terecht nadat ze hebben geklikt op een online campagne of link in de zoekresultaten. Een landingspagina wordt opgezet om de bezoeker een actie uit te laten voeren: een vooraf vastgesteld conversiedoel. Om het conversiepercentage te optimaliseren is een goede landingspagina dus essentieel.

Actiepagina of landingspagina maken

Het opstellen van een goede landingspagina (of meerdere) is dus onmisbaar binnen het conversie optimalisatie proces. Maar hoe gaan we te werk als we zo’n actiepagina of landingspagina willen maken, en waar moeten we op letten? Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de pagina er aantrekkelijk en overzichtelijk uitziet. Voor de bezoeker moet het direct duidelijk zijn welke voordelen het uitvoeren van de actie biedt. Verder zorgen we dat de inhoud van de pagina aansluit bij de verwachtingen van de bezoeker en nemen we een duidelijke CTA op. We vermijden onnodige afleiding en communiceren dezelfde USP’s en/of beloftes als in de campagne. Tot slot is het belangrijk dat de landingpage voldoende specifiek is, een verwijzing naar een overzichtspagina of de homepage is vaak niet relevant.

Het opstellen van een landingspagina maakt deel uit van het conversie optimalisatie proces. Benieuwd wat er nog meer bij komt kijken?

Informatie over conversie optimalisatie

Landingspage door experts

Bij het maken van een goede landingspagina komt veel kijken. En als je eenmaal een landingspagina hebt staan, kun je deze vaak ook nog verder optimaliseren. Door de resultaten te monitoren, analyseren en vervolgens verbeteringen door te voeren aan de hand van A/B testen creëer je uiteindelijk de beste landingspagina voor jouw website of webshop. Weet je niet hoe je te werk moet gaan of geef je het proces liever uit handen? Maak gebruik van de kennis en expertise van onze marketeers. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden. De experts van Conversie.nl staan voor je klaar!

Vrijblijvend contact met één van onze adviseurs, of direct een expert review aanvragen?

Remco van Nieuwenhoven

Conversie specialist

Tivolilaan 205, Arnhem

+31 (0)26 327 40 45

ORANGE-JUICE.NL